Wie zijn wij?

Mogen wij ons even voorstellen, wij zijn Marijke en Fred Vols, zeer actieve zeventigers, die beiden van tuinieren houden. Marijke is bezig met het arrangeren en snoeien en verzorgt grotendeels de verkoop van de planten en decoraties uit onze winkel. Fred de tuinman, altijd bezig met het onderhoud, de aanleg en soms renovatie. Samen ontwikkelen wij nieuwe ideeën en werken die dan weer vol vuur en ijver uit.

Wij zijn gefascineerd en gebiologeerd over de gigantische variatie aan planten. Steeds op zoek naar veelal onbekende planten om ook die een plaats in onze tuin te gunnen. Ruim 1900 soorten zijn hen reeds voorgegaan. In Zuid Afrika hebben wij geleerd om op een andere wijze naar planten te kijken. Naar de functie van de plant, naar het waarom er van. En wat de plant er aan doet om te overleven. Boeiend om op deze wijze met planten om te gaan.

Een liefhebberij die wij graag met anderen willen delen.  Ook andere mensen in de gelegenheid te stellen te genieten van deze wonderen van de natuur. Of gewoon te laten genieten van een wandeling door de tuin, de rust, de sfeer en de verwondering op hen in te laten werken. De diverse gedichtjes, her en der geplaatst dragen daar veelal ook aan bij.

Als u door al dat moois wandelt zult u zich ongetwijfeld afvragen hoe wij dit toch allemaal hebben betaald. De entree is gratis dus……. waar doen ze het van? Nou heel simpel, doordat wij ook planten verkopen. Elke euro die wij hiermee verdienen wordt aan de tuin besteed. Dus eigenlijk is de tuin ook een beetje van u!