Blog

We gaan een mooie tijd tegemoet

In tegenstelling tot vorig jaar, kunnen we nu morgen weer open gaan met de kijktuin en met de verkoop van planten. We zijn al druk aan het schoonmaken geweest. Met dat heerlijke weer is dat genieten. We zijn er nog lang niet maar we vorderen gestaag. De schutting van de jungletuin was door de storm van de vorige winter omgewaaid. Fred heeft nu de hele schutting afgebroken en afgevoerd. De volgende stap is een 25 meter lange sleuf graven en dan een muur laten metselen. We zitten dus beslist niet stil. Ook de planten voor de verkoop staan alweer met de neuzen boven de grond en de violen stralen van blijdschap. Kom maar weer eens kijken naar al dat moois dat de natuur ons biedt.

Wat een hitte.

De vakantie in onze tuin was heet, heet, heet. Onze bezigheden beperkten zich tot sproeien, sproeien en sproeien. Het is een hele strijd om de planten allemaal in leven te houden. Maar, het lukt ons vast. Op 8 augustus gaan we weer rustig van start met de plantenverkoop. We passen ons maar aan aan de grillen en grollen van het Nederlands klimaat. Dat maakt het tuinieren nu juist zo interessant. Planten die tegen de verdrukking in groeien en planten die al snel het loodje leggen. Kom maar eens kijken hoe ze het maken.

Heerlijk

Na dagen van heerlijk in de tuin snoeien en knorrig binnen zitten vanwege de kou, gaat het eindelijk de goede kant op. Er wordt ons veel zon en hogere temperaturen beloofd. Dat wordt dus een feestje voor de planten. Na een aarzelend begin schieten de planten nu de grond uit. Heerlijk. Kom er ook maar eens van genieten.

Nog even geduld

1 Maart gaan we altijd open voor het nieuwe tuinseizoen. Nu het nog zo vriest en zelfs de violen mij treurig aankijken, hebben we besloten nog maar een paar dagen lekker warm bij de kachel te blijven. We moeten nog even geduld hebben.

Winter

Wat heb ik toch een hekel aan de winter. Die kou! Zo weinig zon! De natuur lijkt doods en saai. Toch zal ik over een paar weken zien dat de planten weer ontwaken uit hun diepe winterslaap. Wat kijk ik daar naar uit. De eerste tekenen zijn in onze tuin al te zien. De sneeuwklokjes kijken al heldhaftig boven de grond, in de Helleborus zit knop. Nog even geduld hebben dus.

Wij wensen alle bezoekers van onze tuin een heel gezond en arbeidzaam 2018. We maken er weer wat moois van.

Prachtig weer.

Het voorjaar bracht ons veel zon en heel weinig regen. Heerlijk om in de tuin bezig te zijn. De planten stonden vaak te schreeuwen om water. Dat kostte ons veel tijd en veel gesleep met slangen, maar …… je hoort ons niet klagen hoor. We hebben genoten. Veel belangstellende om de tuin te bekijken waaronder een aantal tuinclubs.

De zomer is begonnen met wat regen. Fijn, maar met die slagregens gaan de planten hangen. Ook weer een probleem. Tuinieren is dealen met de natuur.

Over drie weken houden we vakantie. We hopen heerlijk te kunnen genieten van onze mooie tuin, een beetje uit te rusten en `natuurlijk` weer een nieuw project te starten. Kom maar weer eens kijken wat we nu weer hebben bedacht. We wensen iedereen een hele fijne vakantie! 

We gaan weer lekker de tuin in.

Vanaf 1 maart gaat de tuin weer open. De bollen schieten al uit de grond. Laten we hopen dat het een uitbundig voorjaar wordt.

De laatste maanden is weer hard gewerkt. Twee oude kassen zijn afgebroken en een nieuwe tunnelkas kwam er voor in de plaats. Er is ook een stuk gecreëerd waar de planten kunnen afharden. De liefhebbers kunnen daar dan ook weer lekker in rondsnuffelen. Kom maar eens kijken.​

De zomer vliegt voorbij.

Na onstabiele maanden, nu toch een warme augustus. Heerlijk om een beetje te zonnen en dan tot laat in de avond in de tuin bezig te zijn. We zijn echter ook alweer aan het beregenen, want veel planten kijken erg treurig. 

De stek zou echter de stek niet zijn als er geen nieuwe plannen werden ontwikkeld. Momenteel worden de 2 kassen afgebroken en wordt er volgende maand een nieuwe tunnelkas geplaatst. Onze tuin is in die tussentijd gewoon te bezoeken.